Otevíráme dveře budoucím expertům

V zimním období loňského roku se začala psát nová kapitola ve vzájemné spolupráci mezi akademickým prostředím a průmyslem.

Karel Baron, náš ředitel kontrolního oddělení, byl osloven docentem VŠB, mjr. Ing. Kamilem Soldánem Ph.D., s návrhem, zda bychom jako, odborná společnost, poskytli některým studentům řízenou praxi a otevřeli nové horizonty v jejich praktickém vzdělávání.

Od té doby proběhla řada jednání zaměřených na stanovení požadovaných znalostí, které budou studenti předkládat ve formě disertační práce. Všechny kroky byly pečlivě konzultovány se společností MODEL OBALY, provozovna Opava, která se stala klíčovým partnerem tohoto projektu.

Od března 2024 jsme pak přijali čtyři studenty VŠB TU Ostrava, fakulty bezpečnostního inženýrství, z nichž jeden je student a tři jsou studentky. Jako mentor je Karel provázel skrze požadované procesy. Následně bude posuzovat jejich závěrečné práce z pozice oponenta.

Tento systém řízené praxe nám již po několik let umožňuje úspěšně podporovat vzdělávání studentů VŠ. Kromě toho nám pomáhá získávat certifikace naší společnosti v oblasti ESG rizik. Zvláště nás těší, že Policie ČR nás doporučuje studentům a vnímá nás jako odbornou společnost. To pro nás představuje obrovské ocenění.

Projekt řízené praxe je příkladem toho, jak může synergie mezi akademií a průmyslem přinášet ovoce v podobě kvalifikovaných odborníků připravených čelit výzvám současného i budoucího světa. Díky těsné spolupráci a vzájemnému propojení teorie s praxí se otevírají dveře budoucím expertům, kteří budou hrát klíčovou roli ve vývoji a zabezpečení naší společnosti.

Rychlý kontakt

HOTLINE
24 HODIN DENNĚ

 

 

 

 

 

Další kontakty zde